Activiteit

Scootmobielpark Laarbeek en Scootmobielclub ‘De Rakkers’ gaan samen

 Scootmobielclub ‘De Rakkers’ uit Aarle-Rixtel heeft besloten samen te gaan met Stichting Scootmobielpark Laarbeek. Dat is de uitkomst van de besprekingen tussen de Tourclub  ‘De Rakkers’ en Stichting Scootmobielpark Laarbeek.

Enkele jaren geleden is er spontaan een scootmobiel tourclub ontstaan door een aantal gebruikers van scootmobielen. Er was een wens om er gezamenlijk op uit te trekken, een middag rondtoeren met een scootmobiel over rustige weggetjes en karakteristieke paden. Onder leiding van Jos Croijmans en José Zwanenberg werd dan een route uitgezet van ca. 10-20 kilometer waarbij natuurlijk ook gezorgd werd voor een stop voor het nuttigen van koffie of thee. Bij regenweer vond men onderdak in het gebouw van Cendra dat haar deuren graag opende voor de enthousiaste groep scootmobielers. Vandaaruit werd ook altijd gestart met de rit.

Tijdens de ritten is begeleiding wel een noodzaak en daarom klopte Jos Croijmans aan bij Scootmobielpark Laarbeek, een Stichting die sinds 2009 bestaat, een oefenbaan bezit op het terrein van Basisschool Brukelum en gebruik maakt van bestaande bestratingen en hindernissen voor het geven van praktijklessen. Zo is de omgeving van Zonnetij een uitstekende gelegenheid om ervaring op te doen door beginnende scootmobiel- gebruikers. Naast de praktijklessen geeft Scootmobielpark Laarbeek ook theorielessen. Voor de prijs hoef je het niet te laten want een compleet lespakket kost slechts € 20 hetgeen mede mogelijk gemaakt wordt door een kleine bijdrage die gemeente Laarbeek daarvoor ter beschikking stelt en de vrijwillige inzet van begeleiders en instructeurs.

Mocht u interesse hebben om ook mee te rijden met andere scootmobielers neem dan contact op met Scootmobielpark Laarbeek, tel. 0492-382947  of meldt u aan per mail bij José Zwanenberg op het volgende mailadres: j.zwanenberg@ziggo.nl

Voor meer informatie of aanmelding voor een cursus: kijk ook op onze website www.scootmobielpark.nl of meld u aan per mail op info@scootmobielpark.nl

Blijf niet achter de geraniums zitten, trek er op uit!